Decembrska peka: Kokosove solzice

3. mesto na novembrskem natečaju Odprte kuhinje je zasedla Ksenija Oblak. Ljubitelji kokosa boste iz sestavin naredili 50 piškotov.

Objavljeno
05. december 2016 15.44
ODPRTA KUHINJA - Piškoti
K. C. R.
K. C. R.
Sestavine:

  • testo:
  • 200 g moke
  • 140 g masla
  • 70 g sladkorja v prahu
  • rumenjak
  • velika žlica kakava
  • nadev:
  • 150 g bele čokolade
  • 50 g kokosove moke
  • obliv:
  • 100 g bele čokolade
  • kokosova moka
Priprava:
  1. Iz sestavin zamesimo gladko testo, ga zavijemo v folijo in damo za pol ure v hladilnik.
  2. Nato ga razvaljamo približno 3 mm debelo in izrežemo piškote z modelčkom v obliki solzic (lahko pa tudi kakšni drugi, kar nam je všeč in imamo pri roki).
  3. Pekač obložimo s peki papirjem in piškote pečemo približno 15 minut na 180 stopinjah.
  4. Nad paro stopimo čokolado in ji dodamo kokosovo moko. S še toplo kremo napolnimo dresirno vrečko in nadevamo polovico piškotov. Sproti jih pokrivamo, dokler se čokolada še ne strdi.
  5. Obliv: čokolado spet segrejemo nad paro in vanjo pomakamo konice ohlajenih piškotov, ki jih nato povaljamo še v kokosovi moki.