- srednje velika rdeča pesa (olupljena, narezana na kose)
- 2 skodelici mandljev
- 2 skodelici kokosove moke in 1,5 skodelice kokosove moke za posip
- 2 čajni žlici semen čia
- 1/4 skodelice kakava v prahu
- 1/4 do 1/2 skodelice javorjevega sirupa (lahko agavov sirup, med ...)
- bela čokolada za obliv
- po želji lahko nekaj kapljic metinega ekstrakta
Priprava:
- V mešalniku zmeljemo mandlje, da nastane moka (ne predolgo, sicer dobimo maslo).
- Nato dodamo 2 skodelici kokosa, zmešamo z mandlji, postopoma dodamo semena čia in kakav v prahu.
- Na koncu dodamo na kocke narezano rdečo peso, javorov sirup (po želji metin ekstrakt) in mešamo, dokler se zmes lepo ne poveže.
- Oblikujemo kroglice, velike približno 2,5 cm, in jih za 15 minut postavimo v zamrzovalnik.
- Medtem stopimo belo čokolado.
- Ko kroglice vzamemo iz zamrzovalnika, jih potopimo v belo čokolado in potem še vsako povaljamo v kokosovi moki, da postane snežna kepa.
- Pustimo, da se čokolada na kroglicah posuši.
Namig: Tanjši ko bo sloj čokolade, tem boljše bodo kepe - hitro namreč postanejo presladke. So nasitne, hkrati pa izvirne.