V nedeljo pečemo: Kokosova strjenka s citrusi

Sladica, ki jo pripravimo brez peke.

Objavljeno
27. marec 2015 14.03
Ana Bulat
Ana Bulat

Če nismo ljubitelji citrusov, lahko ponudimo katerokoli drugo sadje, predvsem maline in drugo jagodičje se odlično podajo zraven.

Sestavine:
(za 4 manjše kalupe)
400 ml polnomastnega kokosovega mleka (1 pločevinka)
pol stroka vanilje, 2 žlici in pol sladkorja
3 lističi želatine ali manjša poravnana žlička agarja
sirup
1 rdeča pomaranča ali grenivka
0,7 dl vode
4 žlice sladkorja, 2 vejici timijana

Priprava:
Vaniljev strok razpolovimo in postrgamo semena. Lističe želatine namočimo v hladni vodi.
V kozico vlijemo kokosovo mleko in dodamo vaniljo. Zavremo. Vmešamo želatino, dobro premešamo, da se razpusti, in zmes vlijemo v silikonske kalupe ali kozarčke. Postavimo v hladilnik, da se dobro strdi.
Za sirup v kozici zavremo vodo in sladkor, dodamo koščke pomaranče, timijan in kuhljamo 5–8 minut. Strjenko postrežemo s pomarančo in žličko sirupa.

Opomba:
Znamke kokosovega mleka se med seboj zelo razlikujejo, poiščite takšno, ki vam je po okusu najbolj všeč.