Kulinarični blogi na Delo.si

Skrbno izbrani avtorji kulinaričnih spletnih blogov vas vsak četrtek popeljejo na vrtiljaku okusov.

tor, 06.01.2015, 15:00; spremenjen: 12:38

Šesterica skrbno izbranih avtorjev spletnih blogov, posvečenih kulinariki, vas skozi svoje izkušnje, ideje in razmisleke vodi po vrtincu okusov, v katerem se mešajo elementi gurmanskih presežkov, zdravega prehranjevanja, sladkosnednih užitkov, eksotičnih začimb, pivske pene ..., ob katerih vam bodo zaigrale brbončice.

Za »kuhalnico« kulinaričnih blogov, s katerimi vam na Delo.si strežemo vsak četrtek ob 15. uri, se izmenjujejo:

 

Uroš Štefelin, vrhunski kuharski mojster in solastnik restavracije Vila Podvin

• Okusna tradicija: Odpreti in živeti

• Okusna tradicija: Bogastvo rečnih okusov

• Okusna tradicija: Ko se zaljubiš ... v tepko!

• Okusna tradicija: "Lubenske čpine"

• Okusna tradicija: V slogi je moč

• Okusna tradicija: Pot do kreiranja

• Okusna tradicija: Popolnost in pristnost v kulinariki

• Okusna tradicija: Kulinarični spomin(k)i

• Okusna tradicija: Zakaj kuharska šola?

• Okusna tradicija: Preveč ali pa premalo

• Okusna tradicija: Od gostinca do ideologa

• Okusna tradicija: Prihodnost turističnega raziskovanja hrane

• Okusna tradicija: Če bi bila naša restavracija v Avstriji ...

• Okusna tradicija: Prijatelji kuharji, kapo dol!

• Okusna tradicija: Bodimo vzor otrokom

• Okusna tradicija: Praznovali smo rojstni dan

• Okusna tradicija: Omejitve pri prehrani niso samo modna muha

• Okusna tradicija: Soustvarjamo nove zgodbe

• Okusna tradicija: Okusi Radolce

• Okusna tradicija: Povezovanje

• Okusna tradicija: Juhuhu, prazniki so tu

• Okusna tradicija: Fondiji v Podvinu

• Okusna tradicija: Kaj je JRE (Jeunes Restaurateursis)?

• Okusna tradicija: Čokoladno popotovanje po okusih Slovenije

• Okusna tradicija: V pričakovanju jubileja

 

Gorazd Potočnik, slaščičarski mojster, Sladkozvočje

• Razmišljaj sladko: Macaron, ali makron, ali poljubček

• Razmišljaj sladko: Trendi

• Razmišljaj sladko: Klasična poročna torta, ne, hvala

• Razmišljaj sladko: Težko prisluženi »kruh«

• Razmišljaj sladko: Slika iz čokolade, kako prosim?

• Razmišljaj sladko: Slaščica naj bo zdrava

• Razmišljaj sladko: Recept, resnična pomoč ali polnjenje medijskega prostora

• Razmišljaj sladko: Čokolada, najbolj opevana slaščica na svetu

• Razmišljaj sladko: Nikoli dovolj!

• Razmišljaj sladko: Street food je način življenja

• Razmišljaj sladko: Piškoti za stonse

• Razmišljaj sladko: Sladka zvestoba

• Razmišljaj sladko: Sladki tečaji

• Razmišljaj sladko: »Biotska raznovrstnost« sladic

• Razmišljaj sladko: Divje sladice

• Razmišljaj sladko: Evolucija rojstnodnevnih tort

• Razmišljaj sladko: Sladoled

• Razmišljaj sladko: Raznolika ponudba? Res?

• Razmišljaj sladko: Kako dokazati kvaliteto pred nakupom?

• Razmišljaj sladko: Sladka poslovna darila

• Razmišljaj sladko: Novi trendi

• Razmišljaj sladko: Sladka pisana pomlad

• Razmišljaj sladko: Vrtnice

• Razmišljaj sladko: Se res čuti glasba v sladicah?

• Razmišljaj sladko: Sarajevsko doživetje, prvič

• Razmišljaj sladko: Sarajevsko doživetje, drugič

 

Alja Dimic, prehranska terapevtka, Center Holistic

• Zdravje v hrani: Dan za maline

• Zdravje v hrani: Kalij, marelična tortica in zdravje

• Zdravje v hrani: Žita niso zdrava hrana

• Zdravje v hrani: Tudi pregrešiti se moramo

• Zdravje v hrani: Zdrav, a okusen božič

• Zdravje v hrani: Okusne in zdrave sarme

• Zdravje v hrani: Mandljeva torta

• Zdravje v hrani: Krepimo svoja jetra

• Zdravje v hrani: Lubenica

• Zdravje v hrani: Bučna juha

• Zdravje v hrani: Fruktoza pod vprašajem

• Zdravje v hrani: Kandida

• Zdravje v hrani: Zimska ura prehranjevanja

• Zdravje v hrani: Novoletne zaobljube

• Zdravje v hrani: Hujšate in hujšate, pa se nič ne pozna?

• Zdravje v hrani: Res obstaja kaj, kar topi celulit?

• Zdravje v hrani: Črevesna metla

• Zdravje v hrani: Zakaj ne smete pozabiti na slive?

• Zdravje v hrani: Kostanj

• Zdravje v hrani: Tisti čas v letu

• Zdravje v hrani: Kaj je pa vam prinesel januar?

• Zdravje v hrani: Ali tudi vi čutite isto? Pomlad je pred vrati

• Zdravje v hrani: Brazilski oreščki

• Zdravje v hrani: Špinačna lazanja

• Zdravje v hrani: Breskve

• Zdravje v hrani: V jesen s hokaido bučo

 

Klemen Rojnik, jedec, triatlonec in farmacevt

• Mastne kalorije: Noter in ven, vmes pa nalaganje

• Mastne kalorije: Obrat za 180 stopinj v neznano

• Mastne kalorije: Načrt za akcijo

• Mastne kalorije: Podiranje zidov

• Mastne kalorije: Ko enkrat steče, potem res steče

• Mastne kalorije: Bolj čuden od čudnega čudaka

• Mastne kalorije: Tekma X

• Mastne kalorije: Summa summarum

• Mastne kalorije: Lahko zavrtimo 6 minut nazaj?

• Mastne kalorije: Postaja ZOO

• Mastne kalorije: Slabe prehrane ne moreš odšportati!

• Mastne kalorije: Glava v zlatu, noge v blatu?

• Mastne kalorije: Sadje in zelenjava nas poskušata ubiti

• Mastne kalorije: Hrana naj bo vaše zdravilo in vaše zdravilo naj bo vaša hrana

• Mastne kalorije: »Ko si žejen, je že prepozno!«

• Mastne kalorije: Sonca nikar

• Mastne kalorije: Bolje kak kilogram preveč kot premalo?

• Mastne kalorije: Krive so zvezde. Oziroma geni!

• Mastne kalorije: Prehranska obžalovanja

• Mastne kalorije: med sladkimi prazniki

• Mastne kalorije: Okolje smo padli na glavo!

• Mastne kalorije: Najpomembnejši obrok dneva - spanje!

• Mastne kalorije: WTF je povečerjek?

• Mastne kalorije: Neupravičeno slab sloves hitre hrane

• Mastne kalorije: Lačni možgani

 

Anja Korenč, oblikovalka embalaže in soustanoviteljica marketinškega studia Fork.

• Zapakirano: Sem Anja in oblikujem embalažo

• Zapakirano: Oblikovalčev sindrom

• Zapakirano: Embalaža je pomembna!

• Zapakirano: Skuhaj, spakiraj, podari

• Zapakirano: Povej mi kaj ješ in povem ti kdo si

• Zapakirano: Mačka v žaklju? Ne, hvala!

• Zapakirano: Zgodba o barvah

• Zapakirano: Premalo izkoriščeno »nujno zlo«

• Zapakirano: Kam je vsa špeža šla

 

Anita Lozar in Matej Pelicon, pivovarja in lastnika ajdovske craft pivovarne Pelicon.

• Hmeljni Zvarkoplov: Meglene gore hmelj

• Hmeljni Zvarkoplov: Odhajamo v Kalifornijo

• Hmeljni Zvarkoplov: Praznovanja dan

• Hmeljni Zvarkoplov: Rokenrol

• Hmeljni Zvarkoplov: Prinesite domov

• Hmeljni Zvarkoplov: Pesem limone

• Hmeljni Zvarkoplov: Belo poletje

• Hmeljni Zvarkoplov: Kako je Ajdovščino zajela Pivomanija

• Hmeljni Zvarkoplov: Pesem ostaja ista

***

Pero so medtem še opustili:

 

Marko Jamnik je fotograf, pisec pivovarskega bloga in pivovar.

• Urbano drozganje: Lotil sem se projekta craft pivovarne

• Urbano drozganje: Čim manj okusa po pivu in čim več marketinga? Ne!

• Urbano drozganje: Milanska domača varjena piva

• Urbano drozganje: Tektonik

• Urbano drozganje: Širjenje obzorij

• Urbano drozganje: Grenčica

• Urbano drozganje: Pivo za zimo

• Urbano drozganje: Kvas

• Urbano drozganje: Pivo je »in«

• Urbano drozganje: Divjak

• Urbano drozganje: Okušanje

• Urbano drozganje: Dopust - kolesarjenje


Vasja Golar, pivovar, pivovarna Bevog

• Iz pivovarskega kotla: Pivo, pijača, ki privre iz razpoke

• Iz pivovarskega kotla: Sprehod po pivofilski džungli

• Iz pivovarskega kotla: Pilsova revolucija in diktatura

• Iz pivovarskega kotla: Začelo se je v Ameriki, v deželi sanj in nočnih mor

 

Teja Kuk, socialna delavka ter vodja projekta in prostovoljka v projektu Skuhna (avtorica prvih štirih blogov je Tajda Blazinšek, antropologinja in prostovoljka)

• Svet na krožniku: Vzorci

• Svet na krožniku: Karavana neokusnih zablod

• Svet na krožniku: Uvertura v sobotno kulinarično delavnico

• Svet na krožniku: Povej mi, kaj ješ, in povem ti, kdo si

• Svet na krožniku: Širni svet na vašem krožniku

• Svet na krožniku: Vrtiljak zgodb

• Svet na krožniku: Moč govora

• Svet na krožniku: Na kosilu pri zimbabvejskih starih starših

• Svet na krožniku: Nočna sadza

• Svet na krožniku: Zgodba, ki se skriva za (ali pred) žlicami ter prsti

• Svet na krožniku: Pristna lepota

 

Naj vam tekne!

Prijavi sovražni govor