Namig za četrtkov posladek: Pecivo z bananami

Tale sladica odlično paše kot posladek po joti. In (u)porabite zrele banane. Priprava traja 5, 
čas peke pa 30 minut.

Thu, 21.01.2016, 12:00
Že veste, kje boste danes jedli? Na podlagi ocen, ki jih vsak teden objavljamo v Nedelu in Slovenskih novicah, je nastal digitalni vodič, ki dobrojedcem lajša odločitev o tem, kje bodo naslednjič sedli za mizo in kaj naj si nanjo pustijo prinesti.

Sestavine:

  • 2 žlici masla, 150 ml mleka
  • 240 g rjavega sladkorja
  • 2 zelo zreli banani
  • 2 jajci, 70 ml sladke smetane
  • pol žličke vaniljevega sladkorja
  • 50 g mletega sladkorja
  • pol čajne žličke soli, 150 g moke
  • pol vrečke pecilnega praška
  • pol žličke janeža
  • pol žličke cimeta
  • 2 pesti grobo mletih oreškov


Priprava:

  1. Pripravimo pravokoten model ali model za mafine, ki ga namastimo in potresemo z moko. Pečico vklopimo na 180 stopinj.
  2. V višji kozici raztopimo maslo in rjavi sladkor. Dodamo z vilicami pretlačeni banani in dobro premešamo. Odstavimo.
  3. V večji posodi med seboj pomešamo sol, moko, pecilni prašek, janež in cimet. To so suhe sestavine.
  4. V posebni posodi zmešamo sladko smetano z mletim sladkorjem, jajci in vaniljo. Zatem vlijemo še sladkorno mešanico z bananama in premešamo, da dobimo kremasto zmes.
  5. K suhim sestavinam vlijemo jajčno zmes in postopno prilivamo mleko. Nazadnje dodamo oreščke in zmes vlijemo v pravokoten pekač ali v pekač za mafine. Pečemo dobre pol ure.


Namig: Ponudimo kot posladek po joti.

Prijavi sovražni govor