Namig za četrtkov posladek: Pecivo z bananami

Tale sladica odlično paše kot posladek po joti. In (u)porabite zrele banane. Priprava traja 5, 
čas peke pa 30 minut.

Objavljeno
15. januar 2016 15.19
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 2 žlici masla, 150 ml mleka
  • 240 g rjavega sladkorja
  • 2 zelo zreli banani
  • 2 jajci, 70 ml sladke smetane
  • pol žličke vaniljevega sladkorja
  • 50 g mletega sladkorja
  • pol čajne žličke soli, 150 g moke
  • pol vrečke pecilnega praška
  • pol žličke janeža
  • pol žličke cimeta
  • 2 pesti grobo mletih oreškov


Priprava:

  1. Pripravimo pravokoten model ali model za mafine, ki ga namastimo in potresemo z moko. Pečico vklopimo na 180 stopinj.
  2. V višji kozici raztopimo maslo in rjavi sladkor. Dodamo z vilicami pretlačeni banani in dobro premešamo. Odstavimo.
  3. V večji posodi med seboj pomešamo sol, moko, pecilni prašek, janež in cimet. To so suhe sestavine.
  4. V posebni posodi zmešamo sladko smetano z mletim sladkorjem, jajci in vaniljo. Zatem vlijemo še sladkorno mešanico z bananama in premešamo, da dobimo kremasto zmes.
  5. K suhim sestavinam vlijemo jajčno zmes in postopno prilivamo mleko. Nazadnje dodamo oreščke in zmes vlijemo v pravokoten pekač ali v pekač za mafine. Pečemo dobre pol ure.


Namig: Ponudimo kot posladek po joti.