- 2 žlici masla, 150 ml mleka
- 240 g rjavega sladkorja
- 2 zelo zreli banani
- 2 jajci, 70 ml sladke smetane
- pol žličke vaniljevega sladkorja
- 50 g mletega sladkorja
- pol čajne žličke soli, 150 g moke
- pol vrečke pecilnega praška
- pol žličke janeža
- pol žličke cimeta
- 2 pesti grobo mletih oreškov
Priprava:
- Pripravimo pravokoten model ali model za mafine, ki ga namastimo in potresemo z moko. Pečico vklopimo na 180 stopinj.
- V višji kozici raztopimo maslo in rjavi sladkor. Dodamo z vilicami pretlačeni banani in dobro premešamo. Odstavimo.
- V večji posodi med seboj pomešamo sol, moko, pecilni prašek, janež in cimet. To so suhe sestavine.
- V posebni posodi zmešamo sladko smetano z mletim sladkorjem, jajci in vaniljo. Zatem vlijemo še sladkorno mešanico z bananama in premešamo, da dobimo kremasto zmes.
- K suhim sestavinam vlijemo jajčno zmes in postopno prilivamo mleko. Nazadnje dodamo oreščke in zmes vlijemo v pravokoten pekač ali v pekač za mafine. Pečemo dobre pol ure.
Namig: Ponudimo kot posladek po joti.