Namig za torkov posladek: Pita s skuto 
in klementinami

Hitro pripravljena slaščica, po kateri si boste obliznili prste. Priprava traja nekje 5, 
čas peke pa 20-25 minut.

Tue, 19.01.2016, 12:00
Že veste, kje boste danes jedli? Na podlagi ocen, ki jih vsak teden objavljamo v Nedelu in Slovenskih novicah, je nastal digitalni vodič, ki dobrojedcem lajša odločitev o tem, kje bodo naslednjič sedli za mizo in kaj naj si nanjo pustijo prinesti.

Sestavine:

  • list svežega listnatega testa
  • 250 g skute
  • 2 jajci
  • 2-3 žlice sladkorja
  • 5-6 klementin


Priprava:

  1. Pečico vklopimo na 220 stopinj.
  2. Na pekač položimo peki papir, nanj pa list testa. Na več mestih ga prebodemo z vilicami in pekač porinemo v segreto pečico na spodnje vodilo za 10-15 minut, da se testo skoraj povsem speče.
  3. Medtem v posodici pomešamo skuto, sladkor in jajca. Klementine olupimo in razdelimo na krhlje.
  4. Pekač s testom vzamemo iz pečice, hitro nadevamo s skuto in klementinami in vrnemo v pečico za 10 minut.

Namig: Slaščico ponudimo kot posladek po gosti grahovi juhi s hrenovko.

Prijavi sovražni govor