Natečaj Odprte kuhinje: Zbirati začenjamo recepte za buče

Paradižnik na krožniku in bučne jedi že v mislih. Septembra iščemo bučne jedi, ki nas bodo navdušile. Tako, kot navdušujejo vas.

Objavljeno
30. avgust 2016 14.20
K. C. R.
K. C. R.
Naša akcija, ki jo pripravljamo s partnerjem Lidlom Slovenija, se preveša v jesen. Septembra nas bodo zanimali recepti z bučami, enim najbolj uporabnih in priljubljenih plodov narave in tega letnega časa.

Vsi, ki ste nam v avgustu poslali recpet s paradižnikom, sodelujete v izboru za najboljši recep. Danes bomo znova z »bicovci«, v njihovem šentviškem centru Kult 316, preverjali pet najboljših idej. Zmagovalca bomo objavili v prihodnji številki, takoj za tem pa predelavo recepta, ki se je vsak mesec s presenetljivim entuziazmom loti Tomaž Kavčič, gastronomski mojster.

Potem pa nov izziv: jesenske buče. Najzgodnejše so že zrele, tiste debelejše bodo še ves september lovile sončne žarke na polju. Oktobra, ko bodo temperature padle, pa bomo vsi željni okusa po soncu, ki so ga čez poletje shranile. Gotovo obstaja še kaj drugega kot bučna juha na tisoč in en način? Če imate kaj, kar bi nas navdušilo, vam to lahko prinese lepo nagrado: vsak mesec najboljšim razdelimo bone za 120, 60 in 40 evrov.