Natečaj Odprte kuhinje: Nove zgodbe

Kot smo obljubili: naš mesečni natečaj Naša sestavina - Vaš recept dobiva nove razsežnosti.
Objavljeno
26. februar 2016 13.37
A. S. H.
A. S. H.
V mesečnem natečaju Odprte kuhinje smo v februarju iskali vaše najboljše recepte s sestavino, ki jo predlagamo v uredništvu. To so bile tokrat ribje, a tudi vse druge postne jedi za te dni. S koncem meseca februarja smo zaključili z zbiranjem vaših odličnih receptov, ki se zdaj potegujejo za postni izbor meseca. Z mladimi kuharji z BIC Ljubljana bomo pet najzanimivejših preskusili in med njimi izbrali najboljše tri, ki bodo tudi nagrajeni. Vseh pet receptov pa vsakič opremimo s čudovitimi fotografijami.

Zdaj pa smo že v marcu, ko na natečaju Naša sestavina – vaš recept iščemo najboljšega s koruzo. Torej, od zrnja do polente. Priloge, sladice in podobne dobrote naj zadišijo iz loncev, pečic in drugih ognjišč. Veseli bomo kuhinjskih trikov in posebnih načinov priprave koruze, pa tistih, ki smo jih pozabili, in tistih, ki še čakajo, da jih odkrijemo. Koruzne recepte nam lahko pošiljajte po navadni pošti ves mesec, vse do petka, 25. marca, z elektronskim obrazcem pa lahko to storite vse do nedelje, 27. marca.

In kot smo obljubili: naš mesečni natečaj dobiva nove razsežnosti. Pridružil se nam je Lidl Slovenija s simpatičnim Tomažem Kavčičem, vrhunskim mojstrom iz za mnoge najboljše slovenske restavracije, Pri Lojzetu na Zemonu. Tomaž bo vsak mesec zmagovalni recept natečaja pregledal, premislil in ga predelal po svoje. Če pa to ni zanimivo: vsakdanji, gospodinjsko dostopen recept na način prej in potem! Vsekakor odličen vpogled v to, kako o hrani razmišlja chef, ki je znan po inovativnih dekonstrukcijah jedi.

Pa to še ni vse: imamo še eno presenečenje, ampak o njem prihodnjič!