Od zmagovalne buče do zeljnatih glav

V natečaju Naša sestavina - Vaš recept kulinarične priloge Odprta kuhinja v oktobru iščemo recepte, ki vključujejo zelje.

Objavljeno
24. september 2016 19.07
A. S. H.
A. S. H.
Jesen ima svoj čar tudi zaradi barv, ki se bleščijo z vrtov, polnih pridelkov. Recepti z zimskimi bučami bodo zdaj prišli še kako prav, a da si ne bomo hodili v zelje, bomo v oktobru raje iskali prav takšne recepte.

Še ta konec tedna lahko z elektronskim obrazcem pošljete svoje predloge, kako najbolje, čim bolj preprosto in kar se da okusno predelati zimske buče v vam najljubše jedi. Verjamemo, da bo tudi tokratni mesečni natečaj Naša sestavina – vaš recept, ki ga pripravljamo skupaj s partnerjem akcije Lidlom Slovenija, prava uspešnica. Med recepti, ki so že prišli v uredništvo, in še vsemi temi, ki pridejo do nedelje, 25. septembra, bomo izbrali pet najbolj izstopajočih in jih skupaj s kuharji z BIC Ljubljana tudi preskusili. Najboljše bomo lepo nagradili – z boni za 120, 60 in 40 evrov. Vseh pet jedi bomo ovekovečili tudi s čudovitimi fotografijami. Jesenske barve imajo res poseben čar. Zmagovalni recept pa bo teden pozneje po svoje predrugačil še Tomaž Kavčič. Njegovi izvirni in včasih kar presenetljivi postopki predelave in kombinacije sestavin izbranega recepta nas nikoli ne pustijo ravnodušnih.

S ponedeljkom pa se začne nov krog zbiranja in iskanja naj recepta, v katerem se osredotočamo na zelje. V ospredju bodo najverjetneje jesenske in zimske sorte belih in rdečih glav, njihova priprava in predstavitev na krožniku pa naj bosta prikupno preprosti, zanimivi in vabljivi. Najboljšim petim se bo godilo prav tako dobro kot zdaj bučnim receptom. Zato nam kar hitro pošljite svoj predlog. Oba naslova sta napisana na zadnji strani vaše najljubše kulinarične priloge, zbiramo pa jih vse do zadnje nedelje v mesecu, torej do 30. oktobra. Veseli bomo vsakega, če ga bo spremljala še kakšna zanimiva anekdota ali pohvala, kdo ga pri vas nareže najtanjše, še toliko bolje. A. S. H.