Odprta kuhinja: Brez sladkorja

Tale opomin pride prav, pa če je januar dobrih sklepov ali ne: manj rafiniranega sladkorja. Tokrat vam ponujamo pecivo s stevijo.

K. C. R.
ned, 10.01.2016, 12:00

Skutna torta s stevijo
Uporabite pekač premera 26 cm.

Sestavine:
testo:

  • 200 g moke
  • žlička pecilnega praška
  • 1,5 žličke stevije v prahu
  • pol žličke nastrgane lupinice 
neškropljene pomaranče
  • 80 g masla
  • jajce
  • 3 žice mleka
nadev:
  • 750 g skute, 3 rumenjaki
  • 1,5 žličke stevije v prahu
  • 60 g praška za vaniljev puding
  • 150 g sončninčnega olja
  • 5 dl mleka
  • moka za delovno površino, maslo za pekač


Priprava:

  1. Za testo temeljito vgnetemo vse sestavine, da se povežejo, in vsaj 30 minut pustimo počivati v hladilniku.
  2. Pečico vključimo na 200 stopinj.
  3. Pekač dobro namastimo in ga obložimo s testom, ki smo ga vzeli iz hladilnika in razvaljali. Iz njega naredimo tudi obod.
  4. Za nadev zmešamo vse sestavine razen mleka, to dolivamo postopoma na koncu in ves čas mešamo, da dobimo homogeno zmes.
  5. Napolnimo testeno oblogo v pekaču, pogladimo in v ogreti pečici pečemo nekaj več kot uro.

Namig: Če začne skuta prehitro temneti, jo pokrijemo z alufolijo.

 

Prijavi sovražni govor