Odprta kuhinja: Brie z oreščki in medom

Če prefinjeni mehki francoski sir poznate samo kot del narezka, je skrajni čas, da pokusite tega z medom, oreščki in spomladanskimi cvetlicami.

Objavljeno
26. februar 2016 12.55
Saša Drobnič Škrjanec
Saša Drobnič Škrjanec

Sestavine:

  • 50 g lešnikov
  • 50 g mandljev
  • 50 g indijskih oreščkov
  • 3 velike žlice medu
  • majhen hlebček francoskega sira brie ali camembert
  • pest svežih trobentic, vijolic in drugih užitnih spomladanskih zeli


Priprava:
Cele lešnike, mandlje stresemo na pekač, obložen s peki papirjem, in jih v pečici pečemo 15-20 minut pri 160 stopinjah. Vmes jih nekajkrat premešamo.
Pečene stresemo v bombažno krpo, zavijemo v culo in z roko drgnemo po njej. Oreški se bodo zlahka olupili.
Posebej v ponvici na suho prepražimo še indijske oreščke.
Tople oreščke prelijemo z medom in z žlico preložimo na kos bria.
Dekoriramo s svežim pomladanskim cvetjem. Postrežemo s kosom toplega črnega kruha ali kar samega h kozarcu lažjega rdečega vina.