Odprta kuhinja: Čokoladne palačinke 
z malinovim nadevom

Tudi v začetku januarja v Odprti kuhinji najdete recepte s preprosto, sezonsko in ekološko pridelano hrano.

Objavljeno
08. januar 2016 11.31
Mirjam Grilc
Mirjam Grilc
Sestavine:
testo:
  • 800 ml polnomastnega mleka
  • 200 ml vode, 5 jajc
  • 400 g pirine bele ostre moke
  • 150 g pirine mehke moke
  • noževa konica soli
  • žlica sladkorja, vanilja v prahu
  • žlica olja ali stopljenega masla
  • 2 zvrhani žlici čokolade ali kakava 
v prahu
  • maščoba za peko
namaz:
  • malinova marmelada 
(lahko tudi jagodna, ribezova)
  • kisla smetana


Priprava:

  1. Vse sestavine za testo zmešamo z električnim mešalnikom in pustimo počivati v hladilniku vsaj eno ur
  2. Potem testo še enkrat premešamo in mu dodamo čokolado ali kakav.
    Ponev namastimo, segrejemo in spečemo palačinke drugo za drugo. Za nadev zmešamo malinovo marmelado in žlico ali dve kisle smetane.
  3. Dobro premešamo in namažemo po palačinkah.

Namig: Jajca naredijo palačinke voljne in mehke. Če boste testo razpolovili, recimo na 500 ml tekočine, vseeno dodajte vsaj tri, če ne kar štiri.