Odprta kuhinja: Čokoladni pralineji

Hitro pripravljeni grižljajčki, ki so po vrhu še zdravi. Lahko pa predstavljajo tudi lepo presenečenje za torkov dan.

A.S.H.
Sun, 06.03.2016, 18:00
Recept sta nam zaupali Veronika in Petra iz trgovine Mok'ca, kjer dobite lahko tudi sveže mleto brezglutensko moko. Na njuni spletni strani, pa najdete ogromno preverjenih brezglutenskih receptov.

Čokoladni pralineji
Zdrava pozornost za prihajajoči dan žena


Sestavine:

  • 75 g kakavovega masla
  • 25 g kokosovega olja
  • 25 g rožičeve moke
  • 25 g kakava v prahu
  • žlica kokosovega sladkorja ali agavovega sirupa
  • žlica mletih lešnikov


Priprava:

  1. Kakavovo in kokosovo maščobo raztopimo na nizki temperaturi in dodamo rožičevo moko, kokosov sladkor in kakav v prahu.
  2. Na koncu dodamo še mlete lešnike in mešamo toliko časa, da dobimo enotno zmes.
  3. Vlijemo jo v modelčke za pralineje in postavimo čez noč v zamrzovalno skrinjo.

Prijavi sovražni govor