To se je očitno zdela kar pametna misel Tomažu Bolki iz odlične gostilne Krištof iz Predoselj. In že so se flankrofi kot ulična hrana lani poleti znašli na Sladolentu. Ker je Tomaž po duši oblikovalec, jim je dal novo srajčko: postregel jih je v »kuverti«, ki jo je sestavil iz fotokopirane strani našega časopisa Nedelo, kjer je bila objavljena recenzija njihove restavracije. Seveda izpod peresa Uroša Mencingerja, že dolga leta uglednega ocenjevalca gostiln, s »sedežem« prav v našem časopisu – in avtorja Sladolenta. Ko smo zdaj Tomaža Bolko poklicali in spraševali po flankrofih, smo mu znova dali idejo, je priznal. Spomnil se je, da bi jih lahko stregel tudi na prihajajočem dogodku v Kranjski Gori. Pustni čas pač.
Pa tudi Gorazd ni pozabil nanje. Prav pred kratkim so jih pripravljali na enem od tečajev sladke peke, ki ga je vodil. Ali ni lepo: ideja, ki se je začela kot nekakšna šala, vaja v slogu, je tako lepo živa in med ljudmi. Če bi se priključili tudi vi, znova objavljamo Potočnikov recept. Z njim se boste skoraj gotovo izognili vsem težavam s krofi, ki jih v jutrišnji Odprti kuhinji opisuje Mojca Koman in ki se pri peki tako rade zgodijo manj veščim kuharjem.