Odprta kuhinja: Kruh z borovnicami, bananami in bučkami

Zaradi bogatih sestavin kar samozadosten, tako da si ga lahko privoščite kar tako. :)

Objavljeno
18. julij 2016 17.05
K. C. R.
K. C. R.
Sestavine:

  • veliko jajce, 55 g rjavega sladkorja
  • 80 ml tekočega kokosovega olja
  • 45 g grobo mletega sladkorja, 6 ml vaniljeve esence
  • 45 g kisle smetane
  • 225 g večnamenske moke, 2,5 g pecilnega praška
  • 2,5 g sode bikarbone
  • 2,5 g cimeta (po želji)
  • 150 g naribanih svežih bučk
  • 3 srednje velike banane (pretlačene), 100 g borovnic


Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Namastimo pekač za peko kruha.
  2. V veliki skledi zmešamo jajce, rjavi sladkor, kokosovo olje, grobo mlet sladkor, kislo smetano in vaniljevo esenco. Dodamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in cimet ter vse dobro premešamo. Dodamo naribane bučke, banane in borovnice ter vse skupaj še enkrat nežno premešamo.
  3. Tako pripravljeno testo stresemo v pekač, povrhu nežno poravnamo s kuhinjsko lopatico. Pečemo od 50 do 60 minut, da postane zlato rjavo, zobotrebec, ki ga potisnemo v sredino, pa je, ko ga izvlečemo, povsem čist. Kruh pustimo v pekaču še 15 do 20 minut, nato ga položimo na mrežo, da se ohladi.