Odprta kuhinja: Lešnikovo-sadne pite v obliki srca

Ne manjkajo ne oreščki, niti sadeži v rdeči barvi. Sladka pregreha za jutrišnje valentinovo.

Objavljeno
12. februar 2016 11.49
Ana Bulat
Ana Bulat
Sestavine:
  • zavitek listnatega testa
  • 100-120 g kremnega sira
  • 3 zvrhane žlice lešnikovega namaza
  • sveže maline, borovnice ali drugo sadje
  • jajčni beljak


Priprava:

  1. Pečico ogrejemo na 200 stopinj.
  2. V manjši posodici zmešamo kremni sir in lešnikov namaz.
  3. Listnato testo odvijemo in izrežemo manjša ali večja srca.
  4. Beljak malce razžvrkljamo in namažemo robove testa.
  5. Na sredino srca nadevamo malce kreme in jo z žličko nekoliko razmažemo.
  6. Po vrhu posujemo sveže maline, borovnice ali kakšno drugo sadje.
  7. Pečemo približno 13 minut oziroma do zlato rjave barve. Postrežemo lahko tople ali hladne.