Odprta kuhinja: Mandljeva dvojna srca

Ko je čas le za vaju. Piškoti, pa naj bodo v obliki srca ali preprosto pregrešno dobri.
Objavljeno
12. februar 2016 11.36
Ana Bulat
Ana Bulat
Sestavine:
  • 260 g bele moke, 50 g mletih mandljev
  • 1/3 žličke pecilnega praška
  • 150 g hladnega masla, 120 g sladkorja
  • jajce
  • nekaj kapljic mandljeve arome (po želji)
  • jajčni beljak


Priprava:

  1. V posodi zmešamo moko, mandlje in pecilni prašek.
  2. Na koščke narezano maslo zmešamo s sladkorjem. Zmesi dodamo jajce in po želji mandljevo aromo.
  3. Potem vmešamo zmes suhih sestavin in ugnetemo testo.
  4. Zavijemo ga v prozorno folijo in pustimo v hladilniku počivati 45 minut.
  5. Pečico vključimo na 180 stopinj.
  6. Ohlajeno testo razdelimo na 3 dele in 2 dela shranimo v hladilniku, da se ne zmehčata.
  7. Testo razvaljamo na nekaj milimetrov debelo, s piškotnim modelčkom izrežemo srca in jih polagamo na peki papir.
  8. Spodnji del enega srca malce premažemo z jajčnim beljakom in čez položimo drugo srce. Ponavljamo, dokler ne porabimo vsega testa.
  9. Piškote pečemo približno 10 minut oziroma do svetlo rjavih robov. Pečene ohladimo in ponudimo.