Odprta kuhinja: Mandljeva dvojna srca

Ko je čas le za vaju. Piškoti, pa naj bodo v obliki srca ali preprosto pregrešno dobri.

Sun, 14.02.2016, 15:00

Sestavine:

  • 260 g bele moke, 50 g mletih mandljev
  • 1/3 žličke pecilnega praška
  • 150 g hladnega masla, 120 g sladkorja
  • jajce
  • nekaj kapljic mandljeve arome (po želji)
  • jajčni beljak


Priprava:

  1. V posodi zmešamo moko, mandlje in pecilni prašek.
  2. Na koščke narezano maslo zmešamo s sladkorjem. Zmesi dodamo jajce in po želji mandljevo aromo.
  3. Potem vmešamo zmes suhih sestavin in ugnetemo testo.
  4. Zavijemo ga v prozorno folijo in pustimo v hladilniku počivati 45 minut.
  5. Pečico vključimo na 180 stopinj.
  6. Ohlajeno testo razdelimo na 3 dele in 2 dela shranimo v hladilniku, da se ne zmehčata.
  7. Testo razvaljamo na nekaj milimetrov debelo, s piškotnim modelčkom izrežemo srca in jih polagamo na peki papir.
  8. Spodnji del enega srca malce premažemo z jajčnim beljakom in čez položimo drugo srce. Ponavljamo, dokler ne porabimo vsega testa.
  9. Piškote pečemo približno 10 minut oziroma do svetlo rjavih robov. Pečene ohladimo in ponudimo.

Prijavi sovražni govor