V nedeljo pečemo: Mislijeve ploščice

Postne jedi so resda lahko bolj puste. Četudi so, moramo poskrbeti, da so zdrave, hranilno močne, a še vseeno lahkotno slastne.

Objavljeno
19. februar 2016 19.02
A. S. H.
A. S. H.

Mislijeve ploščice so prav takšne, zdrava energijska bombica. Z arašidovim maslom, ovsenimi kosmiči, medom, brusnicami in oreščki. Za približno 14 ploščic bomo potrebovali pekač, velik približno 20 x 30.

Sestavine:

  • 100 g orehov
  • 100 g posušenih brusnic
  • 40 g moke
  • 200 g fino mletih ovsenih kosmičev
  • 50 g mandljevih lističev
  • 100 g sladkorja
  • 100 g grobo mletih ovsenih kosmičev
  • 100 g rižev sirup
  • 100 ml sojine smetane
  • 50 g kokosove maščobe
  • 200 g arašidovega masla


Priprava:

  1. Pečico vključimo na 160 stopinj.
  2. Grobo sesekljamo orehe in brusnice in jih stresemo v večjo skledo. Primešamo še moko, mandljeve lističe in ovsene kosmiče. V drugi posodi počasi segrejemo mešanico riževega sirupa, sladkorja, sojine smetane, kokosove maščobe in arašidovega masla. Nastalo zmes prelijemo po suhi mešanici in vse dobro premešamo.
  3. Enakomerno porazdelimo po pekaču, ki smo ga prej obložili s peki papirjem. Pečemo 25-30 minut oziroma do zlato rjave barve.
  4. Vzamemo iz pečice in narežemo približno 4 x 10 cm velike ploščice. Ohladimo in ponudimo.