Odprta kuhinja na sejmu Kulinart

V Celju, na 1. festivalu hrane in pijače Kulinart, bomo Odprta kuhinja in BIC Ljubljana nastopili kot posebni gostje.

Objavljeno
05. februar 2016 12.57
K. C. R.
K. C. R.
Vstopili smo v tretje leto naše priljubljene mesečne akcije, s katero zbiramo dobre recepte bralcev. Čas je za korak naprej! Od zdaj jih boste lahko pokušali tudi vi in se prepričali, ali so res dobri. Prvič že prihajajoči konec tedna v Celju, na 1. festivalu hrane in pijače Kulinart.

Še več; spoznali boste lahko tudi simpatično ekipo, s katero smo že tolikokrat preskusili najboljše recepte, ki ste nam jih poslali. Torej, vabimo vas v petek in soboto, 12. in 13. februarja, na Kulinart na celjsko sejmišče, da si ogledate kuhanje v živo, mladi z BIC Ljubljana bodo pripravljali nekatere jedi iz akcije, ki so se nam posebej usedle v srce. Teh pa je kar veliko, saj, kot rečeno, to delamo že dve leti vsak mesec.

V petek med 17. in 18. uro nas poiščite v kuhinji v osrednjem delu sejemske dvorane K, če vas zanima rustikalni namaz na popečenem kruhku, ki nas je navdušil septembra lani. Dan pozneje pa med 13.30 in 15. uro pričakujte v živo pripravo mafinov s kavno sredico, enega najboljših receptov iz zadnjega kroga natečaja, ki ste ga verjetno opazili dve strani nazaj. In seveda še veliko več, kajti mladi kuharji z BIC so vedno polni zamisli in veselja do ustvarjanja. Tam bo tudi dovolj številk Odprte kuhinje, da boste lahko odnesli domov kak recept.

Drugi gostje, ki bodo na sejmišču prav tako kuhali v živo, so Ana Žontar Kristanc, ki bo pripravljala prigrizke v znamenju Valentinovega vikenda (beri: afrodiziak), Polona Požgan in Tomi Gregorinčič bosta razkrivala skrivnosti velikih kuharskih mojstrov, priljubljena mojstrica domače košte s Primorskega Emilija Pavlič pa bo imela delavnice priprave zdrave hrane za otroke. Oba dneva bodo tudi vodene degustacije piva in vina, slednja pod vodstvom vinarja Aleša Ilca. Namig: obljubljajo tudi degustacijo za dame, štiri bolj sladka vina.

V Celju bomo Odprta kuhinja in BIC Ljubljana nastopili kot posebni gostje, največjega izmed kulinaričnih dogodkov, ki jih tam pripravljajo enkrat na mesec, da poženejo kulinarično kri po žilah mesta. Prvi veliki festival hrane in pijače Kulinart bo tako pospremil praznik zaljubljenih. Na festivalu pričakujejo več kot sto ponudnikov in bodo na enem mestu združili vinarje, ponudnike domačih dobrot (suhomesni izdelki, vložnine, marmelade, testenine, moka, kruh …), proizvajalce, trgovce in zastopnike ... Izbirati bo mogoče med različnimi siri, olji, vrstami piva, likerji, sladkimi dobrotami, pa tudi leseno in keramično posodo in podobno. Predvsem želijo pri Celjskem sejmu, pravijo, poudariti pomen lokalnih sestavin in podpreti odlične slovenske pridelovalce.

Vsi zaljubljeni v kulinarična doživetja bodo tako lahko v petek in soboto, 12. in 13. februarja, uživali v sejemski dvorani K, tako kot je praksa na drugih mesečnih festivalih, je vstop prost! Prvi dan v petek, 12. februarja, bo festival mogoče obiskati od 14. do 21. ure, v soboto, 13. februarja, pa od 10. do 21. ure. Marca prihajajo na sejmišče ribe in vino.