Odprta kuhinja: Nekateri so za pekoče

Mesec je že skoraj naokoli in marčni natečaj Naša sestavina – vaš recept se približuje koncu.

Objavljeno
25. marec 2016 15.04
7.10.2012 Zagreb, Hrvaska. Kornelija Benyovsky Sostaric, dipl.ing.agronomoje in strokovnjakinja na podrocju organskega vrtnarjenja.FOTO: JURE ERZEN/Delo
Ana Strnad Hočevar
Ana Strnad Hočevar
V uredništvo je prišlo veliko število receptov, povezanih s koruzo. In lahko se zgodi, da bo prav vaš najljubši tisti, ki ga bomo med vsemi izbrali in ga skupaj z mladimi kuharji z BIC Ljubljana preskusili v družbi še štirih koruznih receptov. Med njimi bomo izbrali najboljše tri, ki bodo tudi nagrajeni. Za češnjico na vrhu smetane pa bomo najboljšega skupaj s partnerjem akcije Lidlom Slovenija in Tomažem Kavčičem pogledali z očmi vrhunskega mojstra in nadgradili z idejami visoke kulinarike.

Aprila pa nas čaka če ne že vroče sonce, pa vsaj na krožniku pekoče. Tako je, v prihajajočem mesecu bomo zbirali recepte s pekočimi dodatki. Feferoni, čilijem, poprom, hrenom. Iskali bomo posebne napitke, juhe, priloge, solate in jedi, od katerih se kar v glavi zvrti. No, pa tudi njihove blažje različice. Veseli bomo tudi vaših nasvetov in misli, kako pekoče brbončice umiriti, kaj popiti in zakaj se pekočim dobrotam sploh prepustiti. Ja, nekateri so za vroče, drugi za pekoče, in res je, nekateri takšnih jedi ne marajo, a nemara poznajo koga, ki v njih še posebno uživa. In si pripravi tisto svoje, nekaj kraljevskega. Takšno pekočo kraljico in vročega kralja bomo iskali. Veseli bomo vsakega recepta, zato le pogumno pošljite svojega, skupaj z elektronskim obrazcem. Vaše pekoče recepte pričakujemo do 24. aprila.