Odprta kuhinja: Pomarančna pita

Sladica brez peke vam lahko pričara pravo angleško vzdušje ob obredu popoldanskega pitja čaja. Jutri pa še več o domačih ledenih čajih.

Objavljeno
03. september 2016 11.14
Osvežilni sadni čaji . V Ljubljani 30.5.2016[sokovi.osvežilni čaji,žeja]
A. S. H.
A. S. H.

Pomarančna pita
Brez peke! Prileže se k ledenemu čaju z okusom limone
Pripravila jo je Nuša Kaučič iz čajne trgovinice Zisha v Ljubljani

Sestavine:

  • testo
  • 70 g polnozrnatih piškotov
  • 30 g masla, čajna žlička kakava
  • nadev
  • 0,1 dl vode, 1 list želatine
  • 2 čajni žlički zelenega čaja
  • 50 g sira maskarpone
  • 70 g stepene sladke smetane
  • 50 g mlečnega namaza s smetano
  • 30 g sladkorja v prahu
  • dodatki
  • 50 ml stepene sladke smetane
  • nastrgana lupinica bio limone, limete in pomaranče


Priprava:

  1. Testo: zmeljemo piškote in stopimo maslo ter oboje zmešamo s kakavom, da nastane homogena zmes. S prsti jo razporedimo po dnu in obodu pekača. Za 15 minut postavimo v hladilnik.
  2. V vrelo vodo damo zeleni čaj in pustimo stati natanko tri minute. Odcedimo in počakamo, da se čaj shladi.
  3. Nadev: v posodici dobro zmešamo maskarpone, stepeno sladko smetano, namaz s smetano in sladkor v prahu. Dodamo še ohlajeni čaj in želatino, ki smo jo prej za 3 minute namočili v hladno vodo, potem pa v ponvi na najnižji temperaturi stopili.
  4. Pekač vzamemo iz hladilnika in na podlago razporedimo nadev. Vrnemo v hladilnik vsaj za uro, še bolje čez noč.
  5. Postrežemo s stepeno sladko smetano in nastrgano lupinico limone, limete in pomaranče.