Odprta kuhinja: Popečena potica z jagodami

Greh bi bil, če bi potica ostala. Kako jo lahko pripravite, da bo spet mamljivo privlačna, preberite spodaj.

Objavljeno
25. marec 2016 14.49
Saša Drobnič Škrjanec
Saša Drobnič Škrjanec
Sestavine:
  • 2 kosa pehtranove potice ... tudi orehova ali makova bosta dobri
  • majhna košarica jagod
  • 1-2 žlici cvetličnega medu
  • šopek sveže mete
  • 3 žlice kremnega sira

Priprava:

  1. Jagode zrežemo na četrtinke, zasladimo z medom in dodamo natrgane lističe sveže mete. Košček potice opečemo v opekaču za kruh. (Seveda lahko še bolj grešimo in jo opečemo v ponvici na žlički stopljenega masla.)
  2. Še toplo namažemo s kremnim sirom in bogato obložimo z jagodami.