Odprta kuhinja: Samo še teden dni!

V sklopu natečaja Naša sestavina – vaš recept, skupaj s partnerjem Lidlom Slovenija, oktobra iščemo jedi z zeljem, s katerimi polepšate dan sebi in svojim najbližjim.

Objavljeno
22. oktober 2016 12.07
A. S. H.
A. S. H.
V marsikateri kuhinji je zelje nepogrešljivo. Še bolj, ko se dnevi začnejo krajšati in kapusnice na vrtovih in poljih dobijo svojo moč.

Ga imate najraje v solati? Mu dodate kumino? Ne morete brez kislega z ocvirki ob pečenici in krvavici? Vanj zavijete nadev, da se na zimski večer okrepčate z odličnimi sarmami? Ali ste za kaj bolj lahkotnega, morda pite in zavitke? Kakor koli! Zelje je ena najbolj priljubljenih slovenskih vrtnin in z njim znamo delati čudovite jedi. V uredništvu verjamemo, da imamo vsi kakšen poseben prijem, s katerim zeljnate jedi še izboljšamo, jim dodamo kanček svoje, osebne note. V sklopu natečaja Naša sestavina – vaš recept, skupaj s partnerjem Lidlom Slovenija, oktobra iščemo jedi z zeljem, s katerimi polepšate dan sebi in svojim najbližjim. V uredništvo je resda prišlo že precej zanimivih predlogov, a na voljo je še teden dni, da nam pošljete svoj recept. Kam? Oba naslova, navadnega in elektronskega, najdete na drugi strani priloge. Med vsemi prispelimi idejami bomo izbrali pet najboljših, najbolj kreativnih in najbolj zanimivih, ter jih s kuharji z BIC Ljubljana tudi preskusili. Tri, ki nas bodo najbolj prepričale, bomo nagradili z vrednostnimi boni za 120, 60 in 40 evrov.

Zmagovalni recept bo na koncu s svojo prefinjeno roko in iz čisto drugega zornega kota predelal še Tomaž Kavčič. Tako, kot to zna le vrhunski kuhar njegovega kova. Mi se že veselimo. Pa vi? Pošljite nam svoj recept, in če nas boste prepričali, pričakujte še Tomaževo čarovnijo.