Odprta kuhinja: Srčne in prisrčne sladkosti

Sladke pozornosti, ki so preproste za pripravo, a pravi užitek.

Objavljeno
12. februar 2016 11.27
Ana Bulat
Ana Bulat
Jagodni žele s smetano
Brez peke, 4 ali 5 kozarčkov

Sestavine:
  • 400 g zamrznjenih jagod
  • 100 g sladkorja
  • ½ žličke vanilje v prahu
  • 2 žlici limonovega soka
  • 4 lističi želatine
  • sladka smetana
  • sveže sadje (po želji)


Priprava:

  1. Želatino namočimo v hladni vodi.
  2. V kozici razpustimo zamrznjene jagode, primešamo še sladkor, vaniljo in limonov sok.
  3. Ko zavre, odstavimo in pretlačimo s paličnim mešalnikom.
  4. Vmešamo ožeto želatino, še enkrat dobro premešamo in nalijemo v poljubne kozarčke.
  5. Postavimo v hladilnik za 2-3 ure oziroma dokler se ne strdi.
  6. Sladico okrasimo s stepeno sladko smetano in po želji še s svežim sadjem.