Testenine s stročjim fižolom in črnimi olivami
Za 4 osebe; za poletni pridih lahko dodamo tudi inčune
Sestavine:
- 350 g testenin
- 200 g stročjega fižola
- 50 g razkoščičenih črnih oliv
- šop svežih zelišč
- 3 stroke česna
- nekaj oljčnega olja
Priprava:
- V večji posodi zavremo vodo in v njej po navodilih proizvajalca na zob skuhamo testenine.
- Stročjemu fižolu odrežemo oba konca in ga v kropu skuhamo, toliko da ostane še čvrst. Fižol potem odcedimo.
- V terilniku ali manjšem sekljalniku zmiksamo polovico oliv in zelišč ter ves česen in vse skupaj pokapamo z oljčnim oljem, da dobimo tekočo omako.
- Omako polijemo po testeninah in stročjem fižolu, jedi dodamo še preostale olive in zelišča. Na koncu še posolimo in popramo po želji in ponudimo.
Namig: Če želimo na krožnih dihniti še kanček morskega vzdušja, lahko v omako zmiksamo še 40 g inčunov.