Odprta kuhinja: Zbiramo, kuhamo, ponudimo

Še teden dni je časa, da nam pošljete najboljši recept, v katerem je pomembna sestavina kar koli koruznega.
Objavljeno
18. marec 2016 11.30
K. C. R.
K. C. R.
Najboljše bomo objavili in nagradili – potem pa nadgrajevali. S partnerjem naše mesečne akcije Lidlom Slovenija in Tomažem Kavčičem bomo o zmagovalnem receptu razmišljali naprej. Imamo pa še eno vabilo ...

Tisti, ki ste bili minulo soboto v Celju, na festivalu ribjih jedi in vina, ste verjetno obiskali tudi stojnico, na kateri OK nastopa skupaj z BIC Ljubljana, kot gosti Celjskega sejma. Tokrat ste lahko pokusili eno izmed jedi z naših prejšnjih natečajev. Zbirka namreč raste in za nekatere izmed vaših pred­logov se nam še posebno zdi, da jih ne smemo pozabiti. Na celjskem sejmišču ste tako včeraj lahko okušali rustikalni namaz z dimljeno postrvjo in fižolom, idejo nam je poslala Irena Hitti iz Novega mesta. Na BIC Ljubljana so se potrudili, staknili glave in napekli posebne kruhke, ki so odlična dobra spremljava k izvirnemu namazu.

In vabilo iz uvoda: pokusite lahko še eno izmed jedi, ki smo jih spoznali na našem natečaju. V četrtek in petek, 24. in 25. marca, boste v prikupni Učilni okusov ob ljubljanski tržnici lahko naročili žepke s pomladnim zelenjem, koprivami in čemažem, zavitimi v rezančno testo, na regratovi posteljici. Lani se je ta recept, ki nam ga je poslala Dominika Novak Pihler, dobro odrezal, ko smo iskali jedi, ki na krožnik prinesejo pomlad. Učilna okusov je skupni projekt treh biotehniških izobraževalnih centrov, najdete pa jo na ljubljanski tržnici. Čisto zadnja je v vrsti pod arkadami pred Zmajskim mostom. Vabljeni! Naj gredo recepti, ki so všeč nam in tudi vam, še naprej med ljudi.

Pomagajte nam širiti dobro hrano: pošljite svoje najljubše recepte. Koruzne čakamo do nedelje, 27. marca. Če boste poslali po navadni pošti, izrežite kuponček, ki je na zadnji strani naše priloge, lahko pa svoj prispevek oddate s spletnim obrazcem, tudi ta naslov najdete na zadnji strani.