Otroška kuharija: Spretne gurmanske preobrazbe osnovnošolcev

Niti cviček ni manjkal pri enem izmed dolenjskih inovativnih pozdravov, uporabili so ga v pomaki za jabolčni čips!

Objavljeno
18. marec 2016 14.35
A. P.
A. P.
Jabolčni čips s cvičkovo omako
OŠ Frana Metelka Škocjan, skupina Škocjanske superwomen: Eva Žnidaršič, Anamarija Čarman, 
Ana Pirh, Maja Gorenc, Lara Gornik, Klara Povše in mentorica Sabina Klemenčič


Sestavine:
  • 3 jabolka
  • pol čebule
  • 2 žlički moke
  • 2 čajni žlički paradižnikove mezge
  • 2 dl cvička
  • 2 dl vode
  • cimet
  • sladkor
  • klinčki

Priprava:
  1. Jabolka narežemo na tanke rezine in jih posušimo 
(na krušni peči ali v sušilniku).
  2. Nasekljamo čebulo in jo pražimo na malo masti. 
Ko postekleni, dodamo moko in paradižnikovo mezgo.
  3. Zalijemo z vodo in vinom ter začinimo.
  4. Kuhamo še nekaj minut, nato zmeljemo in ponudimo kot omako k jabolčnemu čipsu.

Več o projektu Kuhnapat, kjer osnovnošolci po vsej Sloveniji lokalne, starne recepte predelujejo na sodoben način.