Pečene banane z medom

Preprost recept z božanskim dodatkom na koncu.

Objavljeno
18. oktober 2014 19.08
Peče in fotografira Ana Bulat
Peče in fotografira Ana Bulat

Zdrava sladica, ki jo – če ste za kaj bolj krepkega – zlahka pripravite tudi za zajtrk.

Sestavine:
2 žlički medu, 2 žlici tople vode
1 dl sladke smetane, 2 žlici kisle smetane
žlica sladkorja v prahu, cimet
2 banani, kokosovo olje (ali katerokoli drugo)

Priprava:
Med in toplo vodo zmešamo skupaj.
Sladko smetano stepemo z žlico sladkorja v prahu. Primešamo še kislo smetano in postavimo v hladilnik.
Banano narežemo na koščke (ne pretanko, da se med peko ne sesedejo).
V ponvi segrejmo olje in koščke banan popečemo, približno minuta, dve na vsaki strani (da malce porjavijo). Odstavimo in zalijemo z mešanico vode in medu. Postavimo nazaj na ogenj in pečemo še dobro minutko.
Postrežemo s kremo iz sladke in kisle smetane. Po vrhu posujemo malce cimeta.