Petkov namig za kosilo: Fižolova enolončnica

To je recept za pozabljivce, če je že nekaj časa preteklo, odkar ste jo zadnjič pripravljali. 
Priprava traja 10 minut, 
čas kuhanja pa 20-25 minut.

Fri, 19.02.2016, 12:00

Sestavine:

  • večja pločevinka vloženega fižola
  • 2 krompirja
  • po en rdeč in rumen korenček
  • pol gomolja zelene
  • večja čebula, 2 stroka česna
  • lovor, šetraj


Priprava:

  1. Krompir, korenje, zeleno, česen in čebulo narežemo, stresemo v lonec, na hitro popražimo in prilijemo vodo, da je pokrito. Začinimo s šetrajem, lovorjem. Zavremo in na šibkem ognju kuhamo 15 minut.
  2. Dodamo fižol in kuhamo še 5 minut. Po okusu solimo, popramo. Če imamo, dodamo malo suhih lističev zelene za boljši okus.
  3. Po enolončnici si privoščimo palačinke ali vaflje z dobro domačo marmelado.


Opomba: Fižol iz pločevinke zamenjajte s kuhanim fižolom - tistim, ki ste ga dan prej namočili in potem skuhali v loncu na povišan tlak.

Prijavi sovražni govor