Petkov namig za kosilo: Fižolova juha z muškatno bučo

Zima je čas buč in fižola. Priprava juhe vam bo vzela 5 minut, čas kuhanja pa še 30 minut. Dober tek!

Objavljeno
02. december 2016 11.43
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 500 g kuhanega fižola (različne sorte)
  • 400 g muškatne buče
  • 2 večja krompirja
  • manjša čebula
  • četrt zelene
  • malo maščobe
  • 100-150 g drobnih jušnih testenin
  • lovor, šetraj, feferon, rožmarin
  • sol, poper

Priprava:

  1. Bučo, zeleno, čebulo in krompir očistimo, narežemo in damo v lonec. Na maščobi vse skupaj malce popražimo.
  2. Dodamo kuhan fižol, začinimo z lovorjem, šetrajem, sesekljanim rožmarinom in feferonom, jo solimo, popramo ter prilijemo vodo. Zavremo, nato nad šibkim ognjem pokrito kuhamo 20 minut.
  3. Dve zajemalki zelenjave prihranimo, odstranimo lovor, preostalo juho pa pretlačimo s paličnim mešalnikom. V juho vrnemo prihranjeno zelenjavo, juho ponovno zavremo in vanjo zatem zakuhamo testenine.
  4. Kuhamo po navodilih proizvajalca, nato juho okisamo z brizgom vina ali balzamičnega kisa ter čim prej ponudimo.
  5. Za posladek postrežemo pečena jabolka.

Različica: V juho dodajte popečene kocke pancete ali slanine.