- 500 g kuhanega fižola (različne sorte)
- 400 g muškatne buče
- 2 večja krompirja
- manjša čebula
- četrt zelene
- malo maščobe
- 100-150 g drobnih jušnih testenin
- lovor, šetraj, feferon, rožmarin
- sol, poper
Priprava:
- Bučo, zeleno, čebulo in krompir očistimo, narežemo in damo v lonec. Na maščobi vse skupaj malce popražimo.
- Dodamo kuhan fižol, začinimo z lovorjem, šetrajem, sesekljanim rožmarinom in feferonom, jo solimo, popramo ter prilijemo vodo. Zavremo, nato nad šibkim ognjem pokrito kuhamo 20 minut.
- Dve zajemalki zelenjave prihranimo, odstranimo lovor, preostalo juho pa pretlačimo s paličnim mešalnikom. V juho vrnemo prihranjeno zelenjavo, juho ponovno zavremo in vanjo zatem zakuhamo testenine.
- Kuhamo po navodilih proizvajalca, nato juho okisamo z brizgom vina ali balzamičnega kisa ter čim prej ponudimo.
- Za posladek postrežemo pečena jabolka.
Različica: V juho dodajte popečene kocke pancete ali slanine.