Petkov namig za kosilo: Gomoljna zelena v kozici z inčuni

Za brezmesno kosilo ob koncu delovnega tedna. Priprava vam bo vzela le 10 minut

Objavljeno
10. oktober 2016 12.33
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:

  • večji gomolj zelene 
  • 100 g slanih inčunov ali 2 pločevinki sardel
  • 1 - 2 žlici olja

Priprava:

  1. Gomolj zelene olupimo in narežemo na kocke. Stresemo v kozico, prilijemo vodo do polovice, pristavimo in zeleno skuhamo do mehkega, približno 5 minut. Zatem odcedimo in vodo prihranimo.
  2. Inčune oplaknemo, jih damo v kozico, prilijemo prav malo olja, dodamo še kuhane kocke zelene in pristavimo. 
  3. Podušimo minuto ali dve in ponudimo po gosti kremni bučni juhi ob polpetu iz čičerke in skledi zelene solate.