Petkov namig za kosilo: Krepka fižolova juha s testeninami in koruzo

Okusna in hranljiva juhica za lepo jesensko popoldne. Priprava vzame 5 minut, čas kuhanja pa 10-15 minut.

Objavljeno
26. oktober 2016 00.31
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:

  • velika pločevinka vloženega belega fižola (850 g)
  • manjša pločevinka vloženega fižol več sort (450 g)
  • manjša pločevinka vložene koruze
  • večja čebula
  • šetraj, majaron, lovor
  • sol, poper
  • feferon
  • oljčno olje 
  • 200 g malih jušnih testenin

Priprava:

  1. Čebulo narežemo, feferon drobno sesekljamo in v loncu na malo maščobe vse skupaj popražimo. 
  2. Dodamo fižol iz pločevink, začinimo s šetrajem in majaronom ter zalijemo z jušno osnovo ali vodo. Počakamo, da zavre, nato ogenj znižamo ter kuhamo pokrito dalje 5 minut.
  3. Nekaj fižola prihranimo, nato preostanek pa pretlačimo s paličnim mešalnikom v gladko kremno juho.
  4. Prihranjen fižol vrnemo v juho, dodamo še lovor, koruzo in zavremo.
  5. V vrelo juho zakuhamo testenine in kuhamo po navodilih proizvajalca. 
  6. Nazadnje po okusu solimo, popramo, začinimo z oljčnim oljem in ponudimo. 
  7. Za posladek se priležejo pečena nadevana jabolka iz pečice.