- velika pločevinka vloženega belega fižola (850 g)
- manjša pločevinka vloženega fižol več sort (450 g)
- manjša pločevinka vložene koruze
- večja čebula
- šetraj, majaron, lovor
- sol, poper
- feferon
- oljčno olje
- 200 g malih jušnih testenin
Priprava:
- Čebulo narežemo, feferon drobno sesekljamo in v loncu na malo maščobe vse skupaj popražimo.
- Dodamo fižol iz pločevink, začinimo s šetrajem in majaronom ter zalijemo z jušno osnovo ali vodo. Počakamo, da zavre, nato ogenj znižamo ter kuhamo pokrito dalje 5 minut.
- Nekaj fižola prihranimo, nato preostanek pa pretlačimo s paličnim mešalnikom v gladko kremno juho.
- Prihranjen fižol vrnemo v juho, dodamo še lovor, koruzo in zavremo.
- V vrelo juho zakuhamo testenine in kuhamo po navodilih proizvajalca.
- Nazadnje po okusu solimo, popramo, začinimo z oljčnim oljem in ponudimo.
- Za posladek se priležejo pečena nadevana jabolka iz pečice.