Petkov namig za kosilo: Lignji v rdečem vinu

Izvrstni v družbi maslenega krompirja. Priprava traja 5 minut, čas kuhanja 10 minut.

Objavljeno
28. september 2016 19.06
LIGNJI V RDEČEM VINU
Mojca Koman
Mojca Koman
Lignji v rdečem vinu
izvrstni v družbi maslenega krompirja; priprava 5 minut, čas kuhanja 10 minut

Sestavine:

  • 400 g lignjev
  • žlička moke
  • 1 dl rdečega vina
  • 4 stroki česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol

Priprava:

  1. Česen očistimo. Dva stroka stremo, dva pa drobno sesekljamo. Prihranimo.
  2. Lignje umijemo, dobro osušimo, narežemo in narahlo posolimo. Položimo na ponev z oljčnim oljem in nad močnim ognjem popečemo. 
  3. Ko postanejo primerno mehki, to je po približno dveh minutah, jih potresemo z moko, zalijemo z vinom in malo vode, dodamo strt in še narezan česen. Kuhamo naprej največ 5 minut, da dobimo primerno gosto omako. 
  4. Ponudimo po blitvini juhi s kuhanim maslenim krompirjem in zeleno solato.