Petkov namig za kosilo: Orada na žaru

Hrustljavo zapečena in mamljivega okusa. 
Priprava traja 5 minut, 
mariniranje 30 minut, 
čas peke pa 15-20 minut.

Objavljeno
18. julij 2016 16.42
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 4 orade
  • začimbna mešanica: 
drobno sesekljan peteršilj, drobnjak, česen, koper, sol
  • oljčno olje


Priprava:

  1. Ribe oplaknemo in dobro osušimo s papirnato servieto znotraj in zunaj.
  2. Pripravimo si začimbno mešanico, z njo natremo ribe in jih položimo v posodo. Prelijemo z oljčnim oljem, pokrijemo in pospravimo v hladilnik za pol ure ali čez noč.
  3. Ribe položimo na vroče rešetke in pečemo toliko časa, da »same« odstopijo od rešetk, to je po približno 10 minutah. Obrnemo in spečemo še po drugi strani.
  4. Ponudimo s skledo pisane solate s testeninami.


Koristen nasvet: Če pri peki počakate, se bo naredila lepa skorjica, ki bo ohranila ribo v celem kosu tudi po obračanju. Obrnite le enkrat!