Petkov namig za kosilo: Popečen tofu

Brezmesno kosilo, ki ga lahko postrežemo s pirejem, špinači in jajcu na oko. Priprava vam bo vzela 5 minut, čas peke pa 5 minut.

Objavljeno
11. december 2015 14.09
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine za štiri osebe:
  • 400 g tofuja (sojinega sira)
  • 3-4 stroki česna
  • šopek peteršilja
  • sol
  • žlica oljčnega olja


Priprava:

  1. Tofu narežemo na rezine, debele pol centimetra.
  2. Česen sesekljamo ali stremo, peteršilj drobno narežemo.
  3. V ponev naložimo rezine tofuja, jih popečemo na obeh straneh. Nazadnje solimo, dodamo česen, prelijemo z oljčnim oljem ter pečemo le toliko časa, da česen zadiši. Prav na koncu potresemo s peteršiljem.


Namig: Postrežemo po cvetačni juhi ob krompirjevem pireju, dušeni špinači in jajcu na oko.