Petkov namig za kosilo: Prežganka

Zdravilna juha, ki pomaga. Da ne bo imela okusa le po kumini, lahko dodate tudi druga zelišča. Čas kuhanja je 5 minut.

Fri, 12.02.2016, 12:00
Že veste, kje boste danes jedli?

Na podlagi ocen, ki jih vsak teden objavljamo v Nedelu in Slovenskih novicah, je nastal digitalni vodič, ki dobrojedcem lajša odločitev o tem, kje bodo naslednjič sedli za mizo in kaj naj si nanjo pustijo prinesti.

Sestavine:

  • žlica masla
  • 2 žlici moke
  • sol, mleta kumina
  • voda ali jušna osnova (jušni odcedek)
  • večje jajce


Priprava:

  1. V loncu previdno raztopimo maslo in ga poprašimo z moko. Z metlico pomešamo in nad šibkim ognjem svetlo do rahlo rjavo popražimo.
  2. Zdaj počasi prilivamo vodo ali jušno osnovo, dobro premešamo z metlico in počakamo, da zavre.
  3. Juho začinimo s soljo in kumino. Kuhamo 5 minut.
  4. Posebej v posodici razžvrkljamo jajce in ga med mešanjem z metlico vlijemo v vrelo juho. Kuhamo še minuto ali dve.

Namig: Po juhi ponudimo lignje ali repke kozic na žaru/ponvi in z dušeno sezonsko zelenjavo (brstični ohrovt, korenje, pastinak, sladki krompir ...).


Različica: Juho začinite še s svežimi sesekljanimi zelišči (drobnjakom, koprom, peteršiljem, krebuljico, majaronom).

Prijavi sovražni govor