- žlica masla
- 2 žlici moke
- sol, mleta kumina
- voda ali jušna osnova (jušni odcedek)
- večje jajce
Priprava:
- V loncu previdno raztopimo maslo in ga poprašimo z moko. Z metlico pomešamo in nad šibkim ognjem svetlo do rahlo rjavo popražimo.
- Zdaj počasi prilivamo vodo ali jušno osnovo, dobro premešamo z metlico in počakamo, da zavre.
- Juho začinimo s soljo in kumino. Kuhamo 5 minut.
- Posebej v posodici razžvrkljamo jajce in ga med mešanjem z metlico vlijemo v vrelo juho. Kuhamo še minuto ali dve.
Namig: Po juhi ponudimo lignje ali repke kozic na žaru/ponvi in z dušeno sezonsko zelenjavo (brstični ohrovt, korenje, pastinak, sladki krompir ...).
Različica: Juho začinite še s svežimi sesekljanimi zelišči (drobnjakom, koprom, peteršiljem, krebuljico, majaronom).