Petkov namig za kosilo: Ratatouille iz pečice

Sezona jajčevcev na vrhuncu; priprava 15 minut, čas peke 30–40 minut

Objavljeno
16. avgust 2015 18.33
RATATOUILLE
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo:

pol čebule

pločevinka vloženega paradižnika (pire)

večja bučka

rdeča paprika

rumena poletna buča

jajčevec

2 stroka česna

nekaj stebel svežega timijana

2 žlici oljčnega olja, sol, poper

 

Priprava:

Drobno sesekljamo čebulo, česen na tanko narežemo. Pečico segrejemo na 180–200 stopinj.

Na dno ovalnega modela za peko zlijemo vložen paradižnikov pire, potresemo s čebulo, česnom, soljo, poprom in žlico oljčnega olja. Premešamo.

Jajčevcu, bučkama in papriki odrežemo konce in jih z ostrim nožem narežemo na tanke rezine. Naložimo jih v model od roba proti sredini. Na koncu vse poškropimo z oljčnim oljem, solimo, popramo in potresemo z lističi timijana.

Zdaj odrežemo ravno prav velik kos papirja za peko in z njim pokrijemo zelenjavo. Postavimo v segreto pečico in pečemo približno 40 minut, da se zelenjava zmehča in paradižnikova omaka (še) brbota okoli nje.

Ponudimo s testeninami in zeleno solato. Za posladek si privoščimo sladke sveže fige.