Petkov namig za kosilo: Ribja omaka s črnimi oljkami

Brez nadležnih kosti, pripravljena pa v 10 minutah. Za kuhanje boste potrebovali še 10 minut. Dober tek.

Objavljeno
15. december 2017 13.00
Posodobljeno
15. december 2017 13.00
Mojca Koman
Mojca Koman

Sestavine:

  • 6 filejev zamrznjenega osliča ali škarpene
  • pločevinka vloženega paradižnika
  • 2 čebuli, sol, timijan
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 10 črnih oljk, pol kozarca belega vina
Priprava:
  1. Zamrznjene ribje fileje delno odtajamo in narežemo na kose, široke približno 4 cm. Čebulo narežemo na kolobarje.
  2. V globoki ponvi segrejemo olje in na njem hitro popražimo čebulo. Dodamo paradižnik, premešamo in kuhamo 3 minute.
  3. V omako previdno položimo kose rib in pokrito nad šibkim ognjem kuhamo 5-7 minut. Čim manj mešamo, da fileji ne razpadejo.
  4. V omako dolijemo vino, dodamo oljke in nekaj vejic timijana, previdno premešamo oz. ponev potresemo ter odkrito kuhamo še kakšno minuto. Solimo po potrebi.
  5. Ponudimo s kuhanimi krompirjevimi njoki in zeljno solato.


Nasvet: V tej omaki uporabite belo vino. Aromatično rdeče pa le pogumni.

Različica: Zaradi čebule je ta omaka malo bolj sladkastega okusa, ki prija večini. Lahko jo izpustite in uporabite krepko mero česna.

Naredimo vnaprej: Najboljša omaka z lepimi in velikimi kosi ribe je sveže pripravljena, ampak, seveda, lahko jo skuhate vnaprej.

Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.

Naložite lahko tudi aplikacijo za iOS ali Android.