- 600 g ribjih filejev (losos, oslič ipd.), narezanih na trakove
- sol, poper, rožmarin
- limona
- 2 stroka česna
- oljčno olje po potrebi
- 1 dl smetane za kuhanje
- 1 dl belega vina
Priprava:
- Pečico vklopimo na 180 stopinj.
- Limoni stisnemo sok, česen sesekljamo ali narežemo.
- Pekač (varčno, saj losos spusti precej maščobe!) pokapljamo z oljčnim oljem.
- Fileje rib oplaknemo in dobro osušimo s papirnato brisačo. Položimo jih v pekač, solimo, rahlo popramo, potresemo s česnom, rožmarinom in pokapljamo z limonovim sokom. Če imajo kožo, jih v pekač položimo nanjo.
- Postavimo v ogreto pečico in pečemo 5 minut.
- Medtem v posodici pomešamo smetano z vinom.
- Pekač vzamemo iz pečice, fileje prelijemo z vinsko smetano. Vrnemo v pečico za 5 minut.
Namig: Jed ponudimo s kuhanim krompirjem, zraven se prileže tudi motovilec s koruzo.