Petkov namig za kosilo: Ribji file v vinsko-smetanovi omaki

Slasten ribji obrok za konec delovnega tedna. Pripravljen bo en, dva, tri. Za vse skupaj boste potrebovali nekje 20 minut. Pa dober tek!

Objavljeno
22. januar 2016 14.45
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 600 g ribjih filejev (losos, oslič ipd.), narezanih na trakove
  • sol, poper, rožmarin
  • limona
  • 2 stroka česna
  • oljčno olje po potrebi
  • 1 dl smetane za kuhanje
  • 1 dl belega vina

Priprava:
  1. Pečico vklopimo na 180 stopinj.
  2. Limoni stisnemo sok, česen sesekljamo ali narežemo.
  3. Pekač (varčno, saj losos spusti precej maščobe!) pokapljamo z oljčnim oljem.
  4. Fileje rib oplaknemo in dobro osušimo s papirnato brisačo. Položimo jih v pekač, solimo, rahlo popramo, potresemo s česnom, rožmarinom in pokapljamo z limonovim sokom. Če imajo kožo, jih v pekač položimo nanjo.
  5. Postavimo v ogreto pečico in pečemo 5 minut.
  6. Medtem v posodici pomešamo smetano z vinom.
  7. Pekač vzamemo iz pečice, fileje prelijemo z vinsko smetano. Vrnemo v pečico za 5 minut.

Namig: Jed ponudimo s kuhanim krompirjem, zraven se prileže tudi motovilec s koruzo.