750 g rabarbare, eko limona
150 g sladkorja in žlica za beljakov sneg
3 žlice (malinovega) sirupa
16 kosov prepečenca
1 dl sadnega soka iz sirupa
3 jajca, 2 dl sladke smetane
zavitek vaniljevega sladkorja
100 g mletih mandljev
Priprava:
Stebla rabarbare tanko olupimo in narežemo na 2 cm velike kose. Pečico vklopimo na 180 stopinj.
V kozico damo sladkor, sirup, rabarbaro, pokrijemo in tako pustimo 10 minut, da se začne izcejati sok. Nato pokrito kuhamo na šibkem ognju 5 minut, da se rabarbara zmehča.
Model namastimo, naložimo dve plasti prepečenca in ga namočimo s sokom.
Stepemo sladko smetano, ji dodamo rumenjake, vaniljo, limonovo lupinico in stepamo naprej, da zmes naraste.
Na prepečenec naložimo smetanovo zmes, jo potresemo z mandlji, čez naložimo rabarbaro in model porinemo v pečico za 15 minut.
Medtem beljake stepemo v čvrst beljakov sneg, ga sladkamo z žlico sladkorja ter pobelimo in učvrstimo z žlico limonovega soka.
Napol pečeno sladico vzamemo iz pečice, na vrh hitro naložimo beljakov sneg in vrnemo v pečico za 10 minut, da beljakova kapa porjavi.
Sladica je najbolj okusna topla, ponudimo jo po gosti fižolovi enolončnici.