Petkov namig za kosilo: Slastno pecivo z rabarbaro

Zdaj je čas rabarbare; priprava 15 minut, čas peke 30 minut

Objavljeno
25. maj 2015 12.08
PECIVO Z RABARBARO
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo: 

750 g rabarbare, eko limona

150 g sladkorja in žlica za beljakov sneg

3 žlice (malinovega) sirupa

16 kosov prepečenca

1 dl sadnega soka iz sirupa

3 jajca, 2 dl sladke smetane

zavitek vaniljevega sladkorja

100 g mletih mandljev

 

Priprava:

Stebla rabarbare tanko olupimo in narežemo na 2 cm velike kose. Pečico vklopimo na 180 stopinj.

V kozico damo sladkor, sirup, rabarbaro, pokrijemo in tako pustimo 10 minut, da se začne izcejati sok. Nato pokrito kuhamo na šibkem ognju 5 minut, da se rabarbara zmehča.

Model namastimo, naložimo dve plasti prepečenca in ga namočimo s sokom.

Stepemo sladko smetano, ji dodamo rumenjake, vaniljo, limonovo lupinico in stepamo naprej, da zmes naraste.

Na prepečenec naložimo smetanovo zmes, jo potresemo z mandlji, čez naložimo rabarbaro in model porinemo v pečico za 15 minut.

Medtem beljake stepemo v čvrst beljakov sneg, ga sladkamo z žlico sladkorja ter pobelimo in učvrstimo z žlico limonovega soka.

Napol pečeno sladico vzamemo iz pečice, na vrh hitro naložimo beljakov sneg in vrnemo v pečico za 10 minut, da beljakova kapa porjavi.

Sladica je najbolj okusna topla, ponudimo jo po gosti fižolovi enolončnici.