Petkov namig za kosilo: Sočno pecivo z makom in jabolki

Hiter recept na lončke; priprava 10 minut, čas peke 30 minut

Objavljeno
07. september 2015 11.10
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo: 

2 jajci

skodelica sladkorja

vrečka vaniljevega sladkorja

skodelica olja

2 skodelici mleka ali sirotke

2 skodelici moke

vrečka pecilnega praška

2 skodelici maka

4 žlice ruma

kilogram jabolk

Obliv:

150 g jedilne čokolade

100 g masla ali olja

 

Priprava:

Pečico vklopimo na 200 stopinj, pripravimo tudi globlji širok pekač, odvisno, kako velike (visoke) kocke peciva želimo. Jabolka očistimo in posodo z njimi pokrijemo.

V večji posodi penasto zmešamo jajci s sladkorjem in vaniljo.

Postopno prilivamo olje, mleko, dodamo še moko s pecilnim praškom, mak in rum. Gladko premešamo z električnim mešalnikom.

Nazadnje v zmes grobo naribamo očiščena jabolka, premešamo, testo vlijemo v pekač in ga postavimo v segreto pečico.

Pečemo 30–40 minut, preverimo z zobotrebcem.

Ohlajeno pecivo prelijemo s čokoladnim oblivom in okrasimo po želji.

Ponudimo kot posladek po zelen­javni enolončnici.