2 jajci
skodelica sladkorja
vrečka vaniljevega sladkorja
skodelica olja
2 skodelici mleka ali sirotke
2 skodelici moke
vrečka pecilnega praška
2 skodelici maka
4 žlice ruma
kilogram jabolk
Obliv:
150 g jedilne čokolade
100 g masla ali olja
Priprava:
Pečico vklopimo na 200 stopinj, pripravimo tudi globlji širok pekač, odvisno, kako velike (visoke) kocke peciva želimo. Jabolka očistimo in posodo z njimi pokrijemo.
V večji posodi penasto zmešamo jajci s sladkorjem in vaniljo.
Postopno prilivamo olje, mleko, dodamo še moko s pecilnim praškom, mak in rum. Gladko premešamo z električnim mešalnikom.
Nazadnje v zmes grobo naribamo očiščena jabolka, premešamo, testo vlijemo v pekač in ga postavimo v segreto pečico.
Pečemo 30–40 minut, preverimo z zobotrebcem.
Ohlajeno pecivo prelijemo s čokoladnim oblivom in okrasimo po želji.
Ponudimo kot posladek po zelenjavni enolončnici.