Petkov namig za kosilo: Špageti v paradižnikovi omaki s sardelami in kaprami

Morski pozdrav z domačega krožnika. Z mislimi na morje vam ponujamo mediteransko poslastico. Pa dober tek!

Objavljeno
02. februar 2016 13.51
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 400 g špagetov
  • 600 g svežih celih sardel ali 500 g zamrznjenih očiščenih sardel
  • 2 žlici moke
  • pločevinka vloženega paradižnika
  • 3 žlice vloženih kaper
  • sol
  • žlica sončničnega olja in 2 žlici oljčnega olja


Priprava:

  1. Zamrznjene sardele odtalimo, sveže sardele pa očistimo (odstranimo glave, drobovino, luske), oplaknemo v slani vodi, osušimo in povaljamo v moki.
  2. V širšo in višjo ponev nalijemo olje, segrejemo in v njem na hitro opečemo pomokane sardele. Prestavimo na krožnik in malo ohladimo.
  3. V isto ponev zlijemo pretlačene pelate in jih nekoliko ogrejemo.
  4. V večji lonec nalijemo vodo, jo solimo, pristavimo in v kropu skuhamo špagete na zob.
  5. Medtem, ko se kuhajo špageti, sardelam s prsti odstranimo hrbtenico in rep ter meso le na grobo razkosamo.
  6. V omako k paradižniku damo oplaknjene kapre, meso sardel, previdno solimo, in nazadnje kuhane špagete. Premešamo in takoj postrežemo z zeleno solato.


Koristen nasvet: Če bi želeli kosilo pripraviti še hitreje, uporabite sardele iz pločevinke.