Petkov namig za kosilo: Testenine s cikorijo v smetanovi omaki

Rahlo grenkega okusa; priprava 5 minut, čas kuhanja 10–15 minut

Objavljeno
26. januar 2015 11.42
TESTENINE S CIKORIJO
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Potrebujemo:

2 šopa cikorije

1 čebula

sol

2 dl sladke smetane

100 g sira feta

400–500 g testenin

 

Priprava:

V visokem loncu zavremo vodo.

Medtem cikorijo očistimo, stebla narežemo na 2–3 centimetre velike kose, mlade mehke notranje liste in stebla prihranimo. Čebulo narežemo.

Krop solimo in vanj stresemo testenine. Skuhamo jih na zob.

V globoko ponev damo malo olja, čebulo, na hitro popražimo, da zadiši, dodamo narezano cikorijo, podušimo in prilijemo smetano. Kuhamo 5 minut.

Medtem grobo narežemo še prihranjene liste cikorije, jih vmešamo v omako, solimo in popramo.

Testenine odcedimo, stresemo v omako, po potrebi prilijemo še zajemalko vode, v kateri so se kuhale testenine, in premešamo. Takoj postrežemo z nekaj kosi sira feta.

Za posladek si privoščimo slastno sadno solato iz različnega sadja po izbiri, dodamo še pest grobo narezanih oreščkov.