Petkov namig za kosilo: Testenine v gobovi omaki 
s špinačo

Testenine z zares bogatim okusom. In še priprava bo hitra, le 5 minut, čas kuhanja pa traja nekje 10-15 minut.

Fri, 11.03.2016, 12:00
Že veste, kje boste danes jedli?

Na podlagi ocen, ki jih vsak teden objavljamo v Nedelu in Slovenskih novicah, je nastal digitalni vodič, ki dobrojedcem lajša odločitev o tem, kje bodo naslednjič sedli za mizo in kaj naj si nanjo pustijo prinesti.

Sestavine:

  • 400 g testenin, 4 stroki česna
  • 400-500 g svežih gob
  • košček suhega feferona
  • 300 g sveže mlade špinače
  • 2 žlici oljčnega olja, sol
  • 2-3 dl jušne osnove
  • 0,5 dl belega vina


Priprava:

  1. V večjem loncu zavremo vodo za testenine, solimo z žlico soli, v krop stresemo testenine in jih v odprtem loncu skuhamo al dente.
  2. Medtem česen grobo narežemo ali stremo. Feferon drobno sesekljamo in vse skupaj stresemo v globoko in široko ponev. Dolijemo olje in v njem popražimo česen, a le toliko, da zadiši.
  3. Gobe narežemo na večje kose in stresemo v ponev, nad močnim ognjem pražimo, da voda izpari, nato prilijemo vino, spet počakamo, da tekočina izpari, šele nato prilijemo jušno osnovo in pokrito kuhamo približno 5 minut.
  4. Medtem umijemo špinačo in jo grobo narežemo. Če so listi zelo mladi, pustimo kar cele. Stresemo v omako, premešamo in kuhamo 2 minuti, le toliko, da špinača oveni.
  5. Kuhane testenine stresemo v omako, krepko premešamo, po potrebi prilijemo zajemalko vode od kuhanja testenin, solimo in takoj ponudimo, najbolje z naribanim parmezanom.

Namig: Zraven se prileže sezonska solata, denimo rdeč radič s kockami kozjega sira.

Prijavi sovražni govor