- 400 g testenin, 4 stroki česna
- 400-500 g svežih gob
- košček suhega feferona
- 300 g sveže mlade špinače
- 2 žlici oljčnega olja, sol
- 2-3 dl jušne osnove
- 0,5 dl belega vina
Priprava:
- V večjem loncu zavremo vodo za testenine, solimo z žlico soli, v krop stresemo testenine in jih v odprtem loncu skuhamo al dente.
- Medtem česen grobo narežemo ali stremo. Feferon drobno sesekljamo in vse skupaj stresemo v globoko in široko ponev. Dolijemo olje in v njem popražimo česen, a le toliko, da zadiši.
- Gobe narežemo na večje kose in stresemo v ponev, nad močnim ognjem pražimo, da voda izpari, nato prilijemo vino, spet počakamo, da tekočina izpari, šele nato prilijemo jušno osnovo in pokrito kuhamo približno 5 minut.
- Medtem umijemo špinačo in jo grobo narežemo. Če so listi zelo mladi, pustimo kar cele. Stresemo v omako, premešamo in kuhamo 2 minuti, le toliko, da špinača oveni.
- Kuhane testenine stresemo v omako, krepko premešamo, po potrebi prilijemo zajemalko vode od kuhanja testenin, solimo in takoj ponudimo, najbolje z naribanim parmezanom.
Namig: Zraven se prileže sezonska solata, denimo rdeč radič s kockami kozjega sira.